Old School Tattoos: een klassieker in de tattoo wereld

Tegenwoordig zijn old school tattoos een echt statement, maar in de jaren 20 waren ze nog de absolute Tattoo standaard en vooral populair onder zeilers en soldaten. De kleur intensieve en in het oog springende motieven zijn zelfs na vele jaren makkelijk te herkennen. Maar wat betekenen die rozen, flessen, zwaarden en pin-ups nou eigenlijk en waar komen deze plaatjes vandaan? We hebben dit voor je uitgezocht. In deze blog vertellen wij je over de geschiedenis en de betekenis van dit unieke type tattoo.

Old School Tattoos: wat betekenen ze en waar komen ze vandaan?
Wie tegenwoordig een old school tattoo draagt wil een statement maken. In de jaren 20 van de vorige eeuw was dat wel anders. Toen werden ze veel gezet en waren daarmee vrij standaard.

Dit type tattoos was destijds vooral populair onder zeelui en soldaten. Old school tattoos hebben veel kleur en hun ontwerpen springen nogal in het oog. Je herkent ze aan de dikke, zwarte contouren en relatief grote kleuroppervlakken. Zelfs na een aantal jaren zijn ze nog goed herkenbaar en geven ze de drager iets ruws.

Een heel groot pluspunt Ze blijven er goed uitzien, door de dikke zwarte lijnen. Die worden namelijk met een dikkere naald gezet. Eerst worden de contouren getatoeëerd, daarna wordt de tattoo ingekleurd. Omdat het lichaam inkt inkapselt, vormen de lijnen eigenlijk een soort barrière voor de andere inkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *